Regina Nopții de Lilia Calancea | Recenzie

cv1

Autor: Lilia Calancea
Titlu: Regina Nopții
Editură: Pontos
Nota dată de mine: 4/5
___________________________________________

„Să nu-ți fie frică să iubești. Nu fiecare are a doua șansă în iubire.”

Regina Nopţii este un roman ce se serveşte cu o ciocolată caldă într-o seară tîrzie de weekend. De ce tîrzie? – Probabil că  noapte preferăm să credem în magie. Deşi subiectul îl ştim cu toţi, totuşi se găseşte uneori o istorie de dragoste pe care dorim s-o trăim, sau să încercăm să furăm din ea cîte ceva. În definitiv ce-i dragostea, dacă nu setea aia nebună de a căuta mereu imposibilul: o lume în care să trăim doar noi doi, fiindcă ne iubim, şi vrem s-o facem un infinit de timp.

Personajul principal al romanului este Adriana, un personaj care încercă să-şi găsească acel loc, acel oraş, acei oameni care să-i ofere liniştea. Zice ea că s-a căsătorit prea repede şi tot repede a divorţat, ne mai spune că la alţii iubirea moare încet, în agonie dar a ei a murit imediat. Apoi, asta n-a fost asta iubire, dragă Adriana!

Îşi construieşte repede o carieră frumosă, devine şefă la o redaţie de modă, îşi poate permite orice doreşte, are un salariu pe care nu mulţi bărbaţi îl au. Are amanţi şi primeşte atenţie necesară de la bărbaţi, dar nu-i fericită. Nu-i ferictă fiindcă nimeni n-o tratează, zic eu, simplu, fără multă seriozitate, ca o dragoste copilărească, uneori să fim sinceri, ne dorim asta mai mult decât o vacanţă pe o însulă în Grecia.

Adriana la scurt timp parcă se sufocă şi decide să plece cît mai departe. Unde?- oriunde! Alege să plece, să fugă, să uite obişnuinţele zilnice pe care le are, să uite gălăgie de la oficiu şi pe ei, foştii iubiţi. Şi-a ales o destinaţie, şi-a luat bilet şi în scurt timp o găsim pe o mică însulă. Primul lucru care îl face: admiră liniştea. Serios, într-o lume grăbită liniştea ne  lipseşte, fiindcă liniştea de care avem nevoie este în noi, uneori noi avem nevoie de noi, avem novoie să facem o călătorie pentru a ne regăsi pe noi înşine. După scurt timp închiriază un scuter, merge cu viteză spre o mănăstire. Viteza şi liniştea demonică îi crează o libertate de care Adriana profită la maxim, şi uitînd că merge cu viteză prea mare la o curbă face un acindet. Din acest moment ea-l cunoaşte pe el, Dimitris.

Cine este el? Un târăr care iubeşte copilăreşte, şi cum a zis Drumeş, “ aşa-s tinerii noştri, nu ştiu să iubească decăt veşnic.” Evenimentele în care cei doi sunt prezenţi nu vreau să le scriu, ar fi inutil, fiindcă, fiecare întelegem diferit iubirea, vă las să descoperiţi singuri ce comori sunt în cutie.

puteti citi un fragment din carte pe bestseller.md

pagina de facebook a cartii aici

“ –   Ce comori duci în cutie, Adriana?

Am deschis emoţionată capacul. Mirosul de lemn proaspăt, degajat de scrisori, se împletea cu aroma suavă de flori de portocal, raspîndită din jurnal.

–    Aşa miroase iubirea care  ar fi putut avea un sfârşit fericit. Voi scrie o carte despre ea, în odaia noastră, cu ferestrele spre mare. Tu vei fi primul care o va citi Dimitris.”

______________________________________________________________

„Orice femeie trebuie să strălucească ca o rază lângă bărbatul iubit.”

 ______________________________________________________________

”- Ce ai învățat să faci bine la vârsta ta? Ca o profesionistă.
– Mmmm. Sex!
Mă privi încremenit. Nu se aștepta la un astfel de răspuns.”

______________________________________________________________

„Inutil să mă mai opun.
Îl iubesc.
O iubire cu efect întârziat… Ce tristețe.”

______________________________________________________________

„Orice femeie trebuie să strălucească ca o rază lângă bărbatul iubit.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: